Партијата Македонски Концепт во врска последното симптоматично и проџихадистичко однесување на МНР Бујар Османи, кој одби да ги именува нападите на ХАМАС врз Израел како терористички од терористичка организација, бара од него како претседавач на ОБСЕ да иницира признавање на Ерусалим за главен град на Израел.

Првиот чекор да го направи како МНР на Македонија и да го следи примерот на САД, на кои толку многу се повикува и претставува во нивно име. Тој билатерален акт оди во интерес на македонската Кауза, има историски и актуелни оправдувања, за што ќе ја има поддршката и од нашата партија.   

Во очекување на првиот чекор на „прозападниот и проамерички“ министер Османи во таа насока, силно го охрабруваме и му даваме соодветна препорака.

Центар за комуникации и анализи на Македонски Концепт

Powered By EmbedPress

Контакт

Бул. Партизански одреди 17/1-6 Центар,
Bul.Partizanski odredi  17/1-6 Center,
1000 Скопје / Skopje
Т: 02/305-2772
МобТ / Mob.Phone: +389 71 484-334

Е-пошта:

contact@mkoncept.mk

mkoncept.mk © 2024. All Rights Reserved.